Hur fungerar live streamad fotboll på nätet?

På engelska kallas det streaming (att strömma). Live streaming kan grovt översättas med mediaström, vilket betyder att man ser sportevenemanget direkt medan det sker.

När man webbsänder ett program behöver man inte ladda ner det vilket sparar tid och utrymme på datorn. Det hela överförs och spelas upp direkt på nätet, därför ordet mediaström. Detta är ett vanligt fenomen idag som de flesta har provat genom exempelvis radio på nätet.

1- Det enda som krävs för att kunna se webbsändningar är en bredbandsuppkoppling på minst 0.5 mbit(nedladdningshastighet).

Vad kostar det?

En Italiensk toppmatch, en allsvensk bottenstrid, eller ett klassiskt tyskt derby. Oavsett vilken serie det handlar om finns det nästan alltid ett knep för att hitta dina favoritmatcher.

1- Hos vissa bookmakers finns det möjlighet att titta på flera stora ligor med hög kvalité – helt utan kostnad. 2- Du kan läsa mer om bettingsajterna och vad de erbjuder här.

Det som alltid krävs för att titta på sändningen är att du har ett konto hos spelbolaget. Det finns inget krav att sätta in några pengar på spelkontot hos de flesta leverantörer.

Förutom dessa bookmakers, finns det hemsidor som endast ägnar sig åt live streamade fotbollsmatcher. Kvalitén kan dock skifta enormt mycket på dessa sidor, däremot finns det ofta ett väldigt stort utbud.

Varför måste jag öppna ett konto för att kunna se fotboll?

Vissa bookmakers erbjuder direktsänd fotboll till sina användare. I utbyte mot det vill de att du ska öppna ett konto hos bettingsidan.

1- Detta eftersom de gärna vill att du ska börja spela på deras sida istället för att köpa matchen på streams som kostar. 2- Notera att bet365 kräver att du ska ha pengar på ditt sportkonto för att kunna titta på deras livestream.

Är det lagligt att sända fotbollsmatcher via nätet?

Ja det är helt lagligt att titta på matcherna på nätet.

1- De vadslagningsfirmor som vi på livefotbollonline.se rekommenderar köper helt enkelt rättigheterna till matcherna från rättighetsinnehavarna. 2- Du bryter inte mot lagen genom att titta på matchen oavsett om sidan inte har rättigheterna eftersom det är distributörens ansvar att hålla sig inom lagens gränser.

Hur är kvalitén?

Utbudet av matcher på nätet är enormt och fortsätter öka. Kvalitén varierar kraftigt, särskilt de mindre kända streamingsidorna. De större vadslagningsfirmorna har satsat mycket och har oftast väldigt bra kvalité. 1- Här kan du se en demo av en webbsändning från bet365 här (länken öppnas i ett nytt fönster). 2- Här hittar du hela vår utvärdering av spelbolagens sidor och tjänster.

Vi ser gärna att du hör av dig med dina synpunkter om livestreamad fotboll, både positiva och negativa. Kontakta oss på support@livefotbollonline.se.

Fungerar det även på MAC/Apple?

Ja, du kan titta direktsänd fotboll på din MAC/Apple-dator, eftersom det hela körs i webbläsaren. Det är även möjligt att streama fotboll via mobil & surfplatta.

Sänder livefotbollonline.se några fotbollsmatcher själva?

Nej, vi länkar till utvalda sidor som en tjänst för att hitta den bästa direktsända fotbollen på nätet.